Vol 4 No 4 (1975)

Articles

  • XML | PDF | downloads: 58 | views: 168 | pages: 157-168

     به منظور بررسي ارزش روش ايمونوفلورسانس در تشخيص آزمايشگاهي سالک 110 نفر که داراي زخم هاي مشکوک به سالک بودند و براي آزمايش از نظر جسم ليشمان به دانشکده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي معرفي شده بودند تحت برسي قار گرفتند.
    از بيماران گسترشهايي از زخم و نمونه خون از نوک انگشت تهيه مي شد. در گسترش هاي تهيه شده با آزمايش ميکروسکپي دقيق جستجوي جسم ليشمن و در پلاسماي جدا شده از نمونه خون با آزمايش فلورسنت آنت بادي غير مستقيم جستجوي پادتن با استفاده از آنتي ژنهاي تهيه شده به عمل مي آمد.
    نتايج به دست آمده از اين بررسي نشان داد که آنتي ژن تهيه شده از اشکال تاژک دار کشته شده با فرمل و تغليظ شده ليشمانيا دونواني بهتر و بيشتر از ساير گونه هاي ليشمانياي مورد مصرف در اين بررسي ميزان پادتن ايجاد شده به وسيله ليشمانيا تروپيکا را مشخص مي کند.
    در اين بررسي از 67 مورد مثبت از نظر انگلي 51 مورد (76%) از نظر وجود پادتن با عيارهاي تا مثبت بودند. از 43 مورد که انگل در آزمايش ميکروسکپي آنها ديده نشده بود 34 مورد از نظر وجود پادتن منفي بودند، در دو مورد عيار پادتن کمتر از (عيارهاي غير اختصاصي) بود و در 9 مورد پادتن با عيارهاي تا ديده شد.
    اين 9 نفر افرادي بودند که زخمهاي يک تا 7 ساله داشتند که کهنه و چرکي شده بود. با توجه به اينکه در زخمهاي کهنه انگل کم و غير قابل تشخيص مي گردد. علت پيدا نکردن انگل در اين زخمها کم بودن تعداد آنها بوده است و به طور کلي مي توان گفت استفاده از روش فلورسنت آنتي بادي در تشخيص سالک بيشتر در پيدا کردن اين موارد کم انگل ارزش دارد.
    از نمونه سرمهاي تهيه شده از 21 نفر که سابقه سالک نداشتند نمونه پادتن با عيار کمتر از
    که غير اختصاصي تلقي مي شود قابل تشخيص بود.

  • XML | PDF | downloads: 60 | views: 118 | pages: 169-178

    در جريان برنامه تحقيقاتي تحت عنوان بررسي رابطه فوليكول چشمي و هلمنتيازيس، بررسي درباره اپيدميولوژي كرمهاي روده اي در مدارس منطقه روستائي اطلاف تهران انجام گرفته است و بطور خلاصه جمعاً مدفوع 944 نفر دانش آموز دبستاني در 6 مدرسه اطراف تهران مورد آزمايش قرار گرفته و بطور متوسط در 2/81 درصد دانش آموزان آلودگي به كرمهاي روده اي مشاهده و در آزمايش نوار اسكاچ 8/70 درصد اكسيور و در آزمايش مدفوع 0/29 درصد كرمهاي ديگر روده اي وجود داشته است.
    مسئله آلودگي به كرمهاي روده اي خصوصاً اكسيوروز يك مسئله بهداشتي قابل توجه در مدارس مي باشد از نظر شيوع كرمهاي روده در مدارس اطراف تهران در درجه اول اكسيور و پس از آن هيمنولپيس نانا (7/19 درصد) و اسكاريس (9/7 درصد و بطور نادر تريكوستر و نژيلوس 6/1 درصد و تريكوسفال 5/1 درصد و تنيا ميباشند در آزمايش مدفوع در 8/1 درصد اطفال تخم اكسيور مشاهده شد و تنها 5/2 درصد به اكسيوروز در آزمايش مدفوع مشخص شده و بدين ترتيب آزمايش مدفوع ارزش تشخيصي براي اكسيور ندارد.
    آزمايش نوار چسب اسكاچ را ميتوان به آساني در دانش آموزان انجام داد ولي لازم است كه عمل چسباندن نوار براي دختران بوسيله يك زن و يا دختران دانش آموز كلاسهاي بالا انجام شود.
    ظاهراً به نظر مي رسد كه اكسيوروز در سنين مختلف در دختران كمتر از پسران بوده و عامل نظافت و توجه بيشتر والدين مؤثر باشد.

  • XML | PDF | downloads: 74 | views: 1591 | pages: 179-187

    در اين مطالعه 2833 خانوار (1402 خانوار مسلمان و 1431 خانوار ارامنه) را که مجموعاً 11324 فرزند (بطور متوسط 4 فرزند براي هر خانوار) داشته اند از طرح مجيديه " طرح بررسي بعد خانوار" استخراج مورد استفاده قرار گرفته است.
    خانوارهاي مورد مطالعه کليه خانواده هايي بودند که حداقل 2 و حد اکثر 8 فرزند داشته اند.
    در اين بررسي احتمال تولد پسر را برابر با فرض و آزمون شده است. پس از محاسبات و استخراج نتايج معلوم شد که اولاً: به جز خانوارهاي سه فرزندي ارامنه و چهار فرزندي مسلمان بقيه خانوارها از توزيع دو جمله اي بينم ( با = P) پيروي مي کنند. دلائل توجيهي براي علت عدم تطابق دو مورد فوق با توزيع دو جمله اي سطح اعتماد آزمون هاي مستقل از هم- عدم تطبيق فرض ( = P) - تعداد نمونه- کنترل بعد خانوار.
    ثانياً- نسبت جنسي در ارامنه کمي بالاتر از مسلمانان است(108 در مقابل 105).
    ثالثاً- بعد خانوار نزد ارامنه کوچکتر از مسلمانان بوده و اين اختلاف در سطح 95% معني دار است.

  • XML | PDF | downloads: 59 | views: 106 | pages: 188-197

    براي مبارزه با جمعيت پشه كولكس شهري كه از راه گزش باعث مزاحمت افراد و مخل آسايش ساكنين شهر تهران بخصوص در نواحي شمالي شهر است تا كنون بررسيهاي چندي صورت گرفته است. بررسيهاي انجام شده نشان داده است كه با مصرف ابيت، بروموفوس اتيل و يا نفت مي توان جمعيت كولكس را تا دو هفته تحت كنترل درآورد.
    با توجه به اثر لاروكشي طولاني تري كه دورسبان در آبهاي آلوده دارد تصور استفاده از اين حشره كش را روي جمعيت كولكس شهر تهران بوجود آورده و طي ماههاي خرداد، تير مرداد اين حشره كش بمقدار چهار صدم، هشت صدم، و دوازده صدم سانتي متر مكعب به ازاء هر متر مكعب آب مصرفي روزانه در چاههاي فاضلاب مناطق يوسف آباد اميرآباد و گيشا مورد استفاده قرار گرفت.
    طرز كاربرد محلول دورسبان باين طريق بود كه مقدار مورد نظر دورسبان را در يك ليتر آب حل كرده و از دهانه مستقيم چاه اين محلول به داخل چاه ريخته شده است از بررسيهاي انجام شده اينطور نتيجه گرفته مي شود كه مصرف دورسبان با غلظتهاي چهار صدم، هشت صدم و دوازده صدم قسمت در مليون (p.p.m) ميتوانند بطور متوسط به ترتيب 82،71،62 روز لانه هاي لاروي را كنترل نمايند.
    در صورتيكه مقامات بهداشتي مايل باشند با پشه كولكس شهري مبارزه نمايند استفاده از دورسبان از نظر اقتصادي و سهولت عملياتي مقرون بصرفه است و هزينه عمليات را تا 4/1 كاهش مي دهد. چون حشره كش دورسبان داراي سميت بيشتري براي انسان و حيوانات خونگرم است توصيه مي شود كه مصرف لاروكش تحت نظر مقامات بهداشتي صورت گيرد.